-

Albumark på trykkeri

12736709_10153276854181423_711120593_oEtter at mine albumark ble ferdig, har jeg alltid hatt en drøm om at disse kunne settes rett inn i mine grønne Leuchtturm album. Men etter å ha sjekket priser på hva slike ark koster har det lenge bare blitt med drømmene – helt til en meget ivrig kjøper av mine ark dro igang et prosjekt om å få dette trykket på et lokalt trykkeri i Haugesund.

Mange vurderinger ble tatt som farge på papir, tykkelse på ark, klemlommer osv. (Vi hadde oppe til vurdering om vi skulle få limt på klemlommer, men det hadde fordyret prosjektet en god del). Endet til slutt på 240gr Munken pure 4DI papir, som er ca lik tykkelse av de orginale Leuchtturm arkene. Trykkeriet i Haugesund syntes dette var et så morsomt prosjekt at de virkelig la godviljen til. Blant annet ble det kjøpt inn egen knivmal for å få skåret ut arkene etter trykk, for øvrig i en maskin fra 50-tallet som har en kapasitet på ca 2.000 ark i timen.

Hva kostet så dette?
Pris er jo så mangt. Men når en ser hva orginale Leuchtturm årssett koster hos de lokale frimerkeforhandlerne, så ble absolutt dette ikke avskrekkende. Dyrt mener nok noen, mens andre syns ikke det. Uansett engangs-investering hvor en får helt unike album som svært få andre har!

Priser finner en her.

Video av trykking av albumarkene
Video av skjæring av albumarkene